Πολλώνια

Πολλώνια

Η Μήλος έχει και δεύτερο λιμάνι, τα Πολλώνια, το οποίο βρίσκεται στην βορειανατολική πλευρά του νησιού και απέχει 14 χλμ. από την Πλάκα και 10 χλμ. από τον Αδάμαντα. Από εδώ ξεκινάνε τα Ferry-Boat για την Κίμωλο καθώς και αρκετά καΐκια και σκάφοι τόσο για το πανέμορφο γειτονικό νησί όσο και για το γύρο της Μήλου.

Τα Πολλώνια είναι ένα ψαροχώρι όπου μπορείτε τις πρώτες πρωινές ώρες να αγοράσετε φρέσκο ψάρι από τις βάρκες ή να το φάτε αργότερα στις γραφικές ψαροταβέρνες δίπλα στην αμμουδιά.

Στα αριστερά του οικισμού, στο Φάρο της Πελεκούδας, πιστεύετε ότι υπάρχει ο ναός του Απόλλωνα από όπου πήρε και το όνομα του το χωριό. Επίσης, ερχόμενη στην Πολλώνια από τον Αδάμαντα θα συναντήσετε τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής καθώς και αρκετές όμορφες παραλίες.

Τα Πολλώνια είναι ένα από τα χωριά που αξίζει να επιλέξετε για τη διαμονή σας, καθώς θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και συγχρόνως θα είστε δίπλα σε πολλές και καλές παραλίες. Γενικά οι αποστάσεις στη Μήλο δεν είναι μεγάλες και αν έχετε αυτοκίνητο δικό σας ή ενοικιαζόμενο δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER