Πλάκα

Πλάκα

Η πρωτεύουσα της Μήλου είναι η Πλάκα, χτισμένη πάνω από τον Αδάμαντα και σε υψόμετρο 200 μ. περίπου.
Είναι μια γραφική πρωτεύουσα με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, σκαλοπάτια και πλατείες που κρύβουν ταβέρνες, διάφορα μαγαζάκια και όμορφα αρχοντικά. Από το απόγευμα και μετά απαγορεύεται εντελώς η κυκλοφορία τον οχημάτων, αν και πολλά δρομάκια δεν είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητα, ώστε και μπορείτε να απολαύσετε τον περίπατό σας χαλαρώνοντας και γεμίζοντας τις μπαταρίες σας.

Επισκεφτείτε το κάστρο το οποίο έχτισαν οι Βενετοί τον 13ο αιώνα και περιμένετε ώσπου να νυχτώσει για να απολαύετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα με πανοραμική θέα προς τον κόλπο του νησιού. Στην κορυφή βρίσκεται η Κοίμησης της Θεοτόκου ή Μέσα Παναγιά.

Περπατώντας στα δρομάκια θα συναντήσετε μια πανέμορφη εκκλησία στην άκρη των βράχων, είναι η Μητρόπολη του νησιού Παναγία Κορφιάτισσα, και αν βρεθείτε εκεί απογευματινές ώρες μπορεί να «πέσετε» πάνω σε κάποιο νεαρό ζευγάρι που θα ενώνεται με τα δεσμά του γάμου.

Στην Πλάκα αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου. Αν δεν έχετε πάει στο Λούβρο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δείτε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου (ακριβές αντίγραφο) από κοντά.


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER