Αδάμαντας

Αδάμαντας

Ο Αδάμαντας είναι το λιμάνι της Μήλου και η πρώτη γεύση που θα πάρετε φθάνοντας στη Μήλο. Το ομώνυμο χωριό είναι χτισμένο στη δεξιά πλευρά του όρμου της Μήλου και αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Κτίστηκε το 1835 από Σφακιανούς που βρήκαν καταφύγιο στο νησί μετά την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον των Τούρκων.

Ο Αδάμαντας είναι το τουριστικό κέντρο του νησιού καθώς παρέχει όλα όσο χρειάζεται ο επισκέπτης. Από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι ουζερί και μπαράκια, από τράπεζες και σούπερ μάρκετ μέχρι φαρμακεία, ιατρεία και κάθε είδους εμπορικά καταστήματα. Φυσικά εδώ θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μιας και είναι το χωριό που επιλέγουν οι περισσότεροι για τις διακοπές τους, καθώς συνδυάζει την ξεκούραση και την ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση.

Η αποστάσεις στη Μήλο είναι πολύ μικρές, η μεγαλύτερη διαδρομή δεν ξεπερνάει τα σαράντα λεπτά και επιλέγοντας κάποιος τον Αδάμαντα για τη διαμονή του βρίσκεται στο κέντρο του νησιού με όλες παραλίες πολύ κοντά του.

Δίπλα στον Αδάμαντα βρίσκονται δύο (2) πολύ καλές παραλίες. Στα δεξιά του χωριού είναι η Λαγκάδα και αριστερά και λίγο έξω (500 μ.) ξεκινάει η παραλία Παπικινού, η οποία έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία. Πρόκειται για δυο υπέροχες αμμουδιές με καταγάλανα νερά.


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER