Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα και σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο το οποίο σχεδίασε το 1870 ο γνωστός αρχιτέκτονας Ε. Τσίλλερ. Λειτουργεί ως μουσείο από το 1985.

Ένα από τα πιο γνωστά εκθέματα του μουσείου και από τα πιο γνωστά στον κόσμο είναι η Αφροδίτη της Μήλου που δεσπόζει στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου. Φυσικά το συγκεκριμένο άγαλμα είναι αντίγραφο του πρωτότυπου το οποίο βρίσκεται στο Λούβρο. Το άγαλμα είχε βρεθεί τυχαία το 1820 από ένα αγρότη της Μήλου σε μια τοποθεσία κοντά στην Πλάκα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου θα δείτε κυρίως εκθέματα από δύο περιόδους ακμής του νησιού. Η πρώτη είναι η προϊστορική περίοδος και η δεύτερη ξεκινά περίπου από το 1,000 π.Χ μέχρι της αρχές του πρώτου αιώνα μ.Χ.

Η προϊστορική συλλογή της Φυλακωπής σίγουρα θα σας ενυπωσιάσει. Θα θαυμάσετε την φιμισμένη «Κυρά της Φυλακωπής», ένα πήλινο γλυπτό γυναικείο ειδώλιο του 1,400 π.Χ. που βρέθηκε στο Μυκηναϊκό Ιερό και πολλά ειδώλια από τα Ιερά της Φυλακωπής IV.


Ώρες λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή, 8.30 π.μ. - 3.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ.: 22870 21620


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER